Tips på dessert?

smooth3

Svängde ihop min superfräscha bärmousse till efterrätt när jag bjöd la familia på söndagsmiddag i helgen. En garanterad homerun, Det bästa av allt? Att den är lätt som en plätt och går superfort att göra!

Receptet? Okej, here we go:

Du behöver: (till 4 personer)

5dl vispgrädde

2 msk turkisk/grekisk yoghurt

2 handfullar färska bär, jag använder jordgubbar, hallon och blåbär, men vill du använda bara en sort går det bra det också.

2 tsk riven ingefära

Strössel. Det kan vara vanlig strössel, riven choklad, minimarshmallows (har ni sett de fantastiskt söta som finns på ICA?) eller belgiska chokladknappar som jag hade på mina som jag fick på en resa för några veckor sen. Såååå gott.

Gör så här:

Använd en mixer eller en stavmixer för att blenda ihop alla ingredienser utom strösslet. Mixa tills konsistensen blivit tjock och krämig och häll upp. Jag kör alltid cocktailglas för en lyxigare känsla!

Avsluta med att strössla över ditt valda strössel.

Tadaa!

En smaskig efterrätt där syrligheten från yoghurten, den fräscha ingefäran och sötman från grädden och bären harmoniserar perfekt! Ni borde prova!

Helt LCHF? Kör riven 70% mörk choklad som topping.