Öka din förbränning

burn7

Ni ska nu få mitt allra bästa förbränningstips, spiceat med PT-Simons kunskap! När jag springer – då ger jag gärnet – allt vad jag orkar, så länge jag orkar – i intervaller. Inte bara ökar det konditionen till oväntade nivåer utan det ökar den totala förbränningen, förbränningen efter passet och faktiskt dagen därpå också! Plus att det ökar den mentala styrkan då man måste pusha sig själv hårdare – och det kan jag verkligen säga att jag har nytta av varje dag i mitt stressiga liv. Jag klarar av press på en helt annan nivå och bemästrar att hålla huvudet kallt i köriga perioder. OCH det kräver minimalt med tid!

Varsågoda – här kommer mitt recept:

burn1burn3

Håll koll på din puls genom ett pulsband eller en pulsklocka – här snackar vi maxpuls och ligger du inte där under passet maskar du.

burn4

För ett riktigt supereffektivt pass – kör 5 minuters uppvärming – löpning. Sen trappar du upp till 15km/h på rullbandet. Så ska du springa i 80 sekunder – sen hoppar du isär med benen och står på kanterna av rullbandet och vilar i 20 sekunder – innan du hoppar på igen och springer 80 sekunder. Här kan du inte fuska, eftersom det tar 20 sekunder innan löpbandet känner av att du hoppat av och stannar av sig självt. 7 varv är målet – då har du klarat av din hårdkörarträning på mindre än 12 minuter!

burn2burn5

Tränar gör jag i Energetics och formpressade skor från Reebok – allt från Intersport.

burn6

Sjukt jobbigt! Du kan enkelt anpassa farten efter vad du känner att du orkar – pallar du inte 15 – kör på 14,13,12 eller 11. Det är dina förutsättningar som bestämmer på vilken nivå du kan ligga på – men tänk på att du fort blir bättre och inom ett par veckor kan du trappa upp hastigheten!

Kör passet 2 ggr i veckan och jag LOVAR att resultaten kommer som ett brev på posten! I swear to this och intervaller har varit mina bästa kompisar i 10 års tid.