I MITT KÖK- kan inte leva utan …

I mitt kök som rubrik kan ju skapa en del förväntningar om man tänker på hur de flesta artiklar i ämnet ser ut idag …

olivolja Zeta

 

 

 

 

 

 

 

 

Olika typer av olivolja gör livet enklare i köket. Använd en enkel matlagningsolja att steka i och en ”extra Virgin” som smaksättare

 

… jag kan tyvärr inte lägga ut någon glassig bild på min coola gasspis eller min snygga Ilveugn eftersom mitt kök fortfarande är en kvarleva från 60-talet med låga bänkar, gulmålade skåp och dörrar och ett brunmönstrat kakel ovanför diskbänken! Men snygga bilder på fungerande råvaror kan jag minsann visa upp! Och god mat kan jag laga ändå! Tror mer att förmågan att laga god mat ligger i att man har en kärlek för råvarorna, inte i vilket snyggt kök man har … Visst är det roligare att ha ett snyggt och väl fungerande kök, men det kommer. Snart.

Parmegiano Reggiano parmesan

160654_beautiful_spaghetti

 

 

 

 

 

Spaghetti och parmesan är trogna tillbehör i köket.
Värm olivolja med salt och rikligt med svartpeppar i pastakastrullen, riv ner
en kruka basilika och vänd ner pastan. Riv över massor av parmesan. Klart!!

WP_20150306_15_37_12_Pro (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

Färska örter som ex. basilika är ett måste
Ps. bilden är taget i mitt kök, ni ser väl ”retro-kaklet” …

Givetvis finns det hur många produkter som helst som man inte kan leva utan i köket men jag har ju inte hur mycket plats som helst så jag återkommer om detta! Vilka är era måste-ha-produkter?

Allt finns på Coop och ICA, Zeta/Casa di Luca har ett stort utbud av alla hjäpredor du behöver i köket.

Ps. kolla ICA:s hylla med alla olivoljor, vinägrar och smaksättare,  där kan man botanisera länge …!