Glöm iste och läsk – på sommaren dricker jag lemonad. Homemade of course. Och ja, det är faktiskt precis det jag gör under tiden jag skriver det här – dricker min lemonad.
Vanligtvis gör man lemonad på citroner, men jag twistar till det hela med röd grapefrukt istället. Why? För att röd grapefrukt sätter igång förbränningen och sänker det onda kolesterolet samtidigt som det innehåller massor av C-vitaminer och antioxidanter som är bra för hyn och cellerna i vår kropp och hjälper till att bilda nytt kollagen. Har man åldersfläckar kan grapefrukt hjälpa till att jämna ut hudtonen. Grapefrukt innehåller också dubbelt så mycket fibrer – pektin – som äpple och banan, och pektin, det lösliga fibret, har visat sig kunna bromsa utvecklingen av åderförkalkning. Hur bra? Bara genom att dricka smaskig lemonad!
Så här gör jag min lemonad:
Det finns många olika sätt att göra lemonad, men det här tycker jag är bäst. Jag använder mig av Stevia som är ett naturligt sötningsmedel som inte höjer blodsockret och har väldigt lågt kalorivärde för att göra lemonaden till en nyttig variant som jag både dricker till frukost eller närhelst jag vill dricka något annat än vatten och samtidigt boosta mig med c-vitamin. Jag gillar min lemonad aningens syrlig/besk så känner du att det är för lite sötning i, addera bara mer Stevia i uppkoket.
Ger ca 2,5-3 liter lemonad.
5 röda grapefrukter
2 dl Stevia Sweet strö (ICA) eller flytande Stevia (supervaruhuset) (droppa i tills det är tillräckligt sött för din smak!)
17,5 dl vatten.
Gör så här:
Pressa grapefrukterna och sila juicen från allt fruktkött och alla kärnor.
Koka upp 2,5 dl vatten med 2 dl Stevia strö – rör om under tiden. Låt svalna i kylen.
Blanda juicen med sötningsmixen och resten av vattnet och rör om.
Häll upp i glas och servera med is!