Helgmiddagen räddad!

helrostad-entrecote-i-skivor1 (2)helrostad-entrecote-i-skivor1

 

 

 

 

 

ICA Kvantum svensk färsk ryggbiff i bit 129:- kg 

Hur lagar du rostbiff i bit?
Jag tycker att den blir absolut bäst om man tillagar den hel i ugnen på låg värme. Ingen sockrig, salt,  köpt färdigmarinad behövs, bara salta och peppra rikligt runt om (ev. använd färska örter och en god olivolja och gör din egen favvokryddblandning). Stek/grilla runt om på hög värme för en härlig stekyta, lägg i en ugnsform med en skvätt vatten och en klick smör och låt gå färdigt i ugnen på 125 grader. Innertemperaturen ska vara ca 62 grader när den är klar, ta ut och låt vila under folie i ca 15 minuter. Njut!

#arvikashopping #foodfactorysweden

Rosmarin, balsam och vitlök (2)

 

Rosmarin, balsamvinäger och vitlök är en supergod kryddblandning som du kan gnida in ryggbiffen med (salta och peppra rikligt först), lägg sen i plastpåse i kylen ett par timmar innan du ska tillaga den! Glöm inte att ta ut köttet ur kylskåpet ca en timme innan du ska steka det, viktigt att köttet har rätt temperatur vid tillagning (är det för kallt så blir temperaturen i stekpannan för lågt och köttet kokar istället).

 

 

 

 

matberedning-sunartis-m514bEn stektermometer är ett måste för hemmakocken!
Elkedjan 199:-