Helggodis för ”foodies”!

Arvika har verkligen ett bra utbud av restauranger där många olika smaker kan mättas! En av mina favoriter har precis dragit igång sitt sommargrillande så passa på!

2016_print

I år satsar Mattias och hans kollegor i köket extra på sina egna ”rubs” och goda marinader som förstärker smakerna på både kött och lax maximalt!
Vad sägs om oxfilé som kryddas med en ”Chicago style rub” dvs. Colemans senapspulver, cayennepeppar, paprika och fänkålsfrö … eller lammfilén som penslas med rostad vitlök, rosmarin och timjan … eller kycklingen som får en ”southern style” och är bbq-glacerad …eller fläskfilén som får en somrig  smak då den marineras i äppelmust, äppelcidervinäger, honung och ingefära? Massor att välja mellan (man kan ju ta lite av varje också …). Mitt tips är att i år kommer den sotade laxen att bli en favorit, den kryddas bl.a. med Colemans, fänkål och timjan (+ en del andra ingredienser som vi inte får veta) och torrhalstras! Mums!

Vi ses väl där!?
//Cathrin