Förbered för sommarköket!

 

Färska örter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dina bästa smaksättare i sommarköket!

Färska örter förvandlar vilken maträtt som helst till en höjdare så börja redan nu att förbereda för sommarens bästa köksmedhjälpare! Örter köpta i matvarubutiken är inte tänkta att leva länge i sina små krukor så plantera om dem i nya större krukor med hål i botten så att de får tid att ”växa till” sig. Sedan kan man plantera ut dom eller ställa ut i större krukor när värmen kommer.
Jag har en underbar solbänk inne där jag förbered mina örter (dessutom fick jag ju idén av Erica att sätta krokuslökar i glasvaser så det gjorde jag också, snyggt va)!

De örter jag börjar att förbereda för sommarsäsongen är citronmeliss, basilika och oregano, jag köper ett par plantor av varje sort och planterar varje sort tillsammans i en lite större kruka så att de får lära känna varandra och börja trivas tillsammans innan det blir dags för nästa steg.Örterna behöver lucker, väldränerad jord och mycket fukt. Lägg lecakulor i botten på krukan och plantera i planteringsjord blandad med lecakulor i för att göra miljön extra luftig.

Salvia, rosmarin, timjan

Timjan, rosmarin och min absoluta favorit salvia väntar jag med att köpa tills blomsterhandlaren får hem de försådda i stora krukor, då ser min örthörna ut som på bilden ovan, helt underbart!

SNART ÄR DET SOMMAR!!