…åh se det snöar, det var väl roligt hurra! Eller inte.
Nåväl, vi fortsätter att tro att det någon gång kommer att bli varmt och sommar och riktar in oss på det bästa som finns för hemmakocken. Vackra att dekorera med och smakar gudomligt!
Här kommer en liten påminnelse om sommarbordets vackraste smaksättare. Inget är bättre än färska örter för att få fina färger och underbara dofter i köket och på tallriken. Nu börjar ju de förodlade örterna dyka upp i affärerna, de som ska planteras om för att sedan få växa till sig och bli kraftiga och med massor av goda blad och stjälkar!
Än är det tyvärr alldeles för kallt för att sätta ut örterna men plantera i små krukor som du har inne till att börja med för att de ska börja ”sätta” sig, innan de börja växa ordentligt!
Mina favvoörter nu såhär tidigt på säsongen är timjan, salvia och rosmarin. De har lite kraftigare rötter och stjälkar och är tacksamma att starta odlingssäsongen med. Just nu är jag helt inne på att plantera allt i glasburkar …
Dom här fina örterna köpte jag på torget hos Smolmans i lördags.
Salvia är kökets räddare nr. 1! Underbar till pasta och fläskkött tillsammans med parmesan!
Plantera gärna tillsammans med andra sommarblommor, varför inte timjan och lavendel i samma kruka? Jättevackert!
Just nu hittar du ett stort utbud av färska örter i våra butiker och på torget som passar utmärkt att förbereda och plantera inför sommarsäsongen. På torget har Smolmans massor att välja på, likaså Solrosen, Högvalta och Hedlunds! Dessutom får både ICA och Konsum in laddningar med riktigt bra färska örter med jämna mellanrum!
Lycka till med planteringen!
//Cathrin