Vilken superkväll, det är så kul med dessa ”stand-up”kvällar!!! Magnus Betnér är ju så proffsig och vet precis hur han ska få publiken att följa hans minsta vink och få oss att asgarva (men det var inte bara han som fick oss att le …) …
Bjud på helgens godaste soppa!
Polenta, parmaskinka och gorgonzola är tre ingredienser som aldrig kan bli fel. Polenta- och gorgonzolasoppa 1,5 liter hönsbuljong (2 tärningar) 1 stor gul lök, finhackad 1,5 dl polenta ca 200 g gorgonzola 1 klick smör 2 dl grädde Några kvistar gräslök Salt Färskmalen vitpeppar Fräs löken i en stor klick smör så den blir blank …
Choklad och påskens godaste lamm!
Påsken närmar sig med stormsteg och det är en härlig helg, speciellt om man är matglad! Både påskägg, choklad och givetvis det obligatoriska lammet ska få plats! Först till chokladen och vackra påskägg- som vanligt blir man mätt i både öga och gom när man besöker Te-affärn i Arvika, där laddas nu med påskens ”måste-ha” …
EKO på ICA
Härligt höstlamm Gör en härlig höststek på ICA Kvantums ekologiska lamm! ICA:s eget ekologiska märke (I Love Eco) har en jättefin nätad lammstek för 209:- kg som är mer än väl värd varenda krona! Det finns inte alltid så många stekar hemma, tillgången är begränsad men först till kvarn ..! Lammstek med apelsin, rosmarin och honung …
En god köttbit till helgen?
Bara för att det är januari och plånboken är skral så betyder ju inte det att man inte ska äta gott, eller hur? En god köttbit kan man ju lägga lite extra pengar på och istället ha lite billigare tillbehör. Här en underbart mör och fett marmorerad entrecote grillad till perfektion. Enbart kryddad med salt …
Godaste gratängen till nyår?
Alla har sin egen favorit, det här är min. Erkänner att jag använde ”färdig” gratäng från ICA när jag gjorde den sist. Visst är den till stor hjälp om man är lat och inte orkar skala och skiva potatisen men ”färdig” är kanske inte rätt ord att använda då den behöver en massa hjälp …
Godaste oxfilén till nyår?
Oxfilé är ju en klassiker på nyårsafton, kanske en paradrätt som Oxfilé Coeur de Provencale skulle passa? ICA Palmviken har jättefin färsk brasiliansk oxfilé för 199:- kg! Oxfilé Provencale ca 4 personer 800-900 g färsk oxfilé (putsad och skuren i bitar) 1 kruka timjan 1 kruka hackad bladpersilja 4 klyftor vitlök, finhackad 100 g rumsvarmt smör 4 …
Helgens godaste kyckling!
Några få ingredienser, mycket smak! Allt du behöver finns i din lokala butik! Kycklinggrytan är snabb, enkel och funkar perfekt att göra när man kommer från jobbet! Ska det gå fort är det bra att krydda med torra kryddor förutom salt och peppar, ta dina favoritkryddor, jag valde torkad oregano och rosmarin som blir …
Helggodis för ”foodies”!
Arvika har verkligen ett bra utbud av restauranger där många olika smaker kan mättas! En av mina favoriter har precis dragit igång sitt sommargrillande så passa på! I år satsar Mattias och hans kollegor i köket extra på sina egna ”rubs” och goda marinader som förstärker smakerna på både kött och lax maximalt! Vad sägs …
Helggodis!
ICA Kvantum har Galbanis Mozzarella, 2 st för 25:- Passa på! Perfekt som ”sidedish” till vilken måltid som helst! Vackert att se på och oemotståndligt gott när du lägger upp på vackert fat eller tallrik, smaksätter med lite god, grön, gräsig olivolja, några droppar vit balsamvinäger och saltat och pepprar. Strö över repade …
Helgmiddagen räddad!
ICA Kvantum svensk färsk ryggbiff i bit 129:- kg Hur lagar du rostbiff i bit? Jag tycker att den blir absolut bäst om man tillagar den hel i ugnen på låg värme. Ingen sockrig, salt, köpt färdigmarinad behövs, bara salta och peppra rikligt runt om (ev. använd färska örter och en …
Hur firar ni Mor imorgon??
Mor ska firas och varför inte med en god middag. Eller med ett presentkort som ger mor en massa olika valmöjligheter kanske?! Men visst blir man sugen att gå till Statt och få äta denna grillade fläskfílé med den sotade purjolöken och de ugnsrostade tomaterna som ingår i Mors Dags-menyn? Kanske vill ni ändå inte gå …
I MITT KÖK- kan inte leva utan …
I mitt kök som rubrik kan ju skapa en del förväntningar om man tänker på hur de flesta artiklar i ämnet ser ut idag … Olika typer av olivolja gör livet enklare i köket. Använd en enkel matlagningsolja att steka i och en ”extra Virgin” som smaksättare …
LEDIG LÖRDAG OCH VÅRKÄNSLOR I LUFTEN!!
Vad passar då bättre än att smaka på stans goaste ciabatta till förmiddagsfikat?? Dessutom är det ju motordag i Arvika så det kommer att bli fullt med folk ute, vi ses väl där? Nordells har börjat att servera den här, mumsiga, matiga mackan! Härlig chiabatta med grön sallad, lufttorkad skinka, grön örtig pesto, krämig fetaost …
Meny som ger vårkänslor när inget annat gör det …
Det är den tiden på året när solen skiner, fåglarna kvittrar och det pirrar i magen av en härlig vårkänsla. Eller inte … Vill ha sommar nu!!! Nåväl, tills uteserveringarna öppnar gläder jag mig åt Statts vårmeny! Detta med ett stort leende på läpparna och en gom som säger ”vill-ha-mer” … Vackra upplägg och välkomponerade …
Fortsätt läsa ”Meny som ger vårkänslor när inget annat gör det …”
Middagstips innan julmaten tar över …
Konsum har denna veckan erbjudande på jättefin färsk, svensk, skivad entrecote för 169:- kg! Grilla på hög värme ca 2 min på varje sida för medium rare, låt sen vila under folie 10 minuter. Vill du ha den medium så låt gå färdigt i ugnen på 125 grader i ca 5 minuter, sen får den vila under …
Ni haakar väl på!?
Helgen är här och även om det ösregnar och är 7 grader ute just när jag skriver detta så vet jag att sommaren kommer. Snart. Så nu kör vi, det är SOMMARPREMIÄR! Äntligen dags för sommarpremiär på Bryggan! Nu på lördag 23 maj kör livesommaren igång med HAAKS på stora scenen. HAAKS är det lilla …
NIPPON- mer än bara sushi …
… och det är jag glad för eftersom jag inte är lika hysteriskt hypad på sushi som många andra är, däremot går jag gärna igång på andra rätter som Jonny och hans personal serverar! På bilderna här bl.a. Yakiniku som är underbart god skivad entrecote som serveras med ris och Kimchisallad och som definitivt är min …
Sista minuten-klapp till gottegrisen?
Perfekt gå-bortgåva till värden eller värdinnan under julens alla middagar och fester! Eller bara till sig själv när man är sötsugen … Rosta skållad, hackad mandel (eller flarn). Smält lika delar vit blockchoklad och Odense nougat separat i vattenbad eller micron. Sprid ut på plåt med bakplåtspapper med nougaten underst och sen den vita (snabba på …
Smörj kråset med en påsklunch deluxe!
Starta din påsk med en härlig skärtorsdagslunch på Statt! Vi ses väl där??