ÄNTLIGEN SOMMAR!!?!!?

Eller? Det här vädret kan ju göra vem som helst totalt förvirrad …

Nåväl, vi låtsas att det är sommar och varmt. Och soligt. Varje dag. Vad händer då?
Jo då åker grillen fram! På Statt. Det är snart premiär för sommarens filébuffé!!

Uteservering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start onsdag den 29 juni och glöm inte att boka bord, det är redan 700 förbokade …!

Förra sommarens koncept med amerikanska smaker blev så lyckat så det fortsätter vi med även i år tycker  Mattias och de andra kockarna, som i år utvecklat kryddning och tillbehör ytterligare.
Vad sägs om följande – grillad oxfilé ”Chicago Style” (Coleman´s, Cayenne, fänkål, timjan och paprika) eller eller grillad lammytterfilé som marineras i rödvin, örter och vitlök. Givetvis samsas detta på buffén både med fläskfilé och kycklingfilé som kryddats både Texas`och southern style!

Som tillbehör frestas gommen av färskpotatis med bacon & spenat och en krämig potatisgratäng. Vill man ha lite nyttiga grönsaker så finns både grillade tomater och grillad majskolv (+ en massa annat …)! Massor av dressingar och kalla såser där jag plockar ut mina favoriter Ceasardressing (som givetvis får sin underbara salta, speciella smak av sardeller) och Chimichurri (som man häller på det färdiggrillade köttet och den smakar ljuvligt till såväl kyckling som nöt- och fläskkött).

Detta är bara ett axplock av vad vi kan se fram emot i sommar på Statts mysiga uteservering på Filébuffén, nu väntar vi bara på solen!!

Vi ses väl där!?

Filébuffé 2015